Mehr als 60.000 Kunden!
Bestellungen: +386 2 620 08 80
Montag bis Freitag 8:00 - 17:00
RSS

Blog posts of '2013' 'Juni'

Tiskanje z užitnim črnilom

Ste vedeli, da je moč dobiti črnilo, ki ga lahko jeste? Zamisel o užitnem črnilu se morda zdi nenavadna, vendar ste to po vsej verjetnosti že videli, ali pa mogoče celo že jedli. Ste morda že bili na kakšni otroški zabavi, kjer so imeli torto, na kateri je bil junak iz risanke? Čeprav so oblikovalci tort zelo nadarjeni, pa veliko fantastičnih slik, ki jih vidite na tortah ni narisanih ročno, temveč so natisnjene z užitnim črnilom.

Tisk z jedilnimi barvami

Poroke so naslednja idealna priložnost za užitno črnilo. Slike na tortah niso omejene samo na osebe iz risank ali samo risbe. Skenirate lahko tudi fotografijo, ki se uporabi za dekoracije na tortah. Prav tako se lahko slike pomanjšajo in se uporabijo na manjših priboljških, na manjših kolačkih ali piškotih.

Torej, kako deluje?

Užitno črnilo se da v kartušo, ki je v v brizgalnem tiskalniku, prav tako kot navadne kartuše. Z laserskimi tiskalniki še ni mogoče tiskati užitnih slik, ker uporabljajo prah in razvijalno enoto, ki se precej segreje. Strogo je priporočeno, da se tiskalnik uporablja le za tiskanje z užitnimi kartušami, saj je uporaba tiskalnika, v kateri se je uporabljala navadna kartuša lahko strupena. Če ne morete kupiti tiskalnika samo za tiskanje užitnih slik, potem tiskalnik očistite res zelo temeljito.

Glazurne liste ali rižev papir lahko tiskate tako kot navaden papir. Risba ali slika bo natisnjena na užitni papir v živih barvah in z natančnimi podrobnostmi. Ta užitni papir je potrebno dati na vrh sladice, katerega lahko zalepite s sladkorno glazuro ali s pršilom. Bodite nežni, ko boste nanašali papir na torto in nežno poravnajte, da se znebite zračnih mehurčkov.

To pa ni edino, kjer lahko uporabimo užitno črnilo. V Chicagu je bil kuhar zelo ustvarjalen pri uporabi užitnega črnila v restavraciji. Namesto da bi uporabil užitno črnilo, ki bi ga lahko kupil od različnih proizvajalcev, se je odločil in naredil svoje črnilo z uporabo sadja in zelenjave. Uporabil je užitni papir, ki je bil narejen iz krompirjevega škroba in soje. Tako je natisnil menije z uporabo teh sestavin. Njegova zamisel je bila, da bi dovolil gostom, da lahko meni raztrgajo na koščke in si s tem začinijo juho, ampak njegov končen cilj je mnogo večji, glede na Wikinews.org: ''Samo predstavljajte si, da listate po reviji in vidite oglas za pico. Sprašujete se, kakšnega okusa je in potem kar odtrgate papir in ga pojeste.''

Užitne kartuše lahko kupite od manjših ali večjih prodajalcev, kot je npr Amazon.com. Večina večjih proizvajalcev proizvaja tudi užitne kartuše, na primer HP, Canon in Epson. Precejšnje število brizgalnih tiskalnikov na trgu podpira tiskanje z užitnimi kartušami, kot je Canon ip3600, katerega priporočajo trgovine, ki ponujajo specialitete z užitnim črnilom. Za ostale modele je najbolje, da preverite v navodilih ali pa se pozanimajte pri prodajalcu, da ugotovite, ali je tiskalnik primeren za tiskanje z užitnimi kartušami.
Večina ljudi na svetu ne bo nikoli imela potrebe, da uporabi to zabavno in edinstveno tehnologijo. Kakorkoli, če ste morda lastnik slaščičarne, spreminjate izgled menijev v restavraciji ali enostavno iščete, kako bi naredili rojstnodnevno zabavo za vašega malčka še bolj posebno – vse, kar potrebujete je brizgalni tiskalnik in malo užitnega črnila, da ustvarite nekaj zelo unikatnega in nepozabnega.

Kaj ne smete početi s kartušami in tonerji

Nekaj ponarejevalcev še vedno gravira kovinske ploščice in išče mehak papir, ki bi bil enak tistemu pravemu, ki ga uporablja vlada. Spet drugi namakajo denar v kemično spojino in drgnejo črnilo, da bi naredili 100 USD bankovec iz bankovca za 5 USD.

Ampak v več kot dveh tretjinah primerov zločinci uporabljajo skenerje, tiskalnike, kartuše in tonerje, da bi ustvarili denar iz nič. Heath J. Kellog, 36, katerega so oblasti Združenih držav Amerike opisale kot samouka med grafičnimi umetniki je v drugi kategoriji.

Tiskanje denarja

Kim Severson je preučila profil Heatha Kellogga, ki so mu v ponarejevalskem podzemlju nadeli ime ''The Printer'' (''Tiskalnik''). Le 36 let star Kellog je bil pred kratkim aretiran zaradi suma, da je v obtok dal več kot 1.1 milijona delarjev ponarejenih bankovcev po 50 USD. Za tiste, ki temu sledite v ZDA je to 22.000 individualnih Ulyssesov S. Grant's.

Res so se potrudili s svojo zgodbo, saj nam Times na kratko razloži, kako je Kellog proizvajal svoje blago na zalogo:
Za izdelavo bankovcev je g. Kellog najprej natisnil list v rumeni barvi, so povedali preiskovalci. Nato je natisnil sprednjo stran bankovca na en list. Na drugo je natisnil hrbtno stran bankovca, obrnil papir okrog in natisnil vodni znak na hrbtno stran.
Nato je uporabil varnostne nitke, ki so vgrajene v prave bankovce, jih vstavil z uporabo pisal z barvnimi črnili, katera so vidna pod ultravijolično svetlobo. Nato naj bi zlepil dva lista skupaj in dobil sprejemljiv bankovec.

Če se ukvarjamo s ''sprejemljivimi bankovci'', pa v zgodbi še dodajajo, glede na raziskave in podatke skrivne službe, če redno rokujete z denarjem, da je čisto mogoče, da ste imeli v rokah najmanj en ponarejen bankovec. Kdo izmed nas pa ne rokuje z denarjem dnevno? Čeprav se je povečala uporaba plačilnih in kreditnih kartic za vsakodnevne nakupe, nas ima večina dnevno še vedno v denarnici nekaj bankovcev.

UV zaščita

V našem podjetju pa se s tem vprašanjem ubadamo na čisto drugi ravni, ki je vezana na našo dejavnost in sicer ... je morda Heath Kellogg nabavljal kartuše in tonerje, ki jih je potreboval za ponarejanje bankovcev na staromoden način, pri nas?