Mehr als 60.000 Kunden!
Bestellungen: +386 2 620 08 80
Montag bis Freitag 8:00 - 17:00
RSS

Blog posts of '2012' 'Oktober'

Ali moj tiskalnik deluje z Windows 8?

Microsoft je pred kratkim presdtavil nov operacijski sistem Windows 8. Novi operacijski sistem Windows 8 je za tiskalnike skoraj kot ruska ruleta. Zaradi tega je lahko nekoristen, vse dokler proizvajalec končno ne da na voljo novih gonilnikov.

Pregledali smo podporo gonilnikov za Windows 8 posameznih proizvajalcev tiskalnikov.

Preverite ali vaš tiskalnik deluje z Windows 8:

Tiskalniki Canon z Windows 8

Kliknite tukaj za celoten seznam tiskalnikov Canon, za katere so gonilniki za Windows 8 že na voljo za prenos.

Na vrhu te strani boste videli 3 povezave z naslovom "brizgalni (ali InkJet) multifunkcijski", "brizgalni (InkJet) tiskalnik" in "skener". Malo nižje boste našli informacije za Canon laserske tiskalnike.
Izberite povezavo, ki velja za vaš tiskalnik, in videli boste, če je vaš tiskalnik na tem seznamu. Če je tako, ste pripravljeni za Windows 8!

Tiskalniki HP z Windows 8

Podjetje HP je napovedalo, da se bodo potrudili in pripravili podporo vsem tiskalnikom za sistem Windows 8.

Podrobna navodila so objavili na svoji spletni strani za podporo uporabnikom. Kliknite na tole povezavo in preverite kako namestite vaš tiskalnik v Windows 8.

Tiskalniki Brother z Windows 8

Večina modelov Brother tiskalnikov podpira Windows 8. Za uporabo vašega tiskalnika v Windows 8 morate uporabiti primeren gonilnik, ki podpira Windows 8. Brother je na svoji strani objavil iskalnik gonilnikov, kjer lahko preverite ustreznost všega tiskalnika z Windows 8.

Brother obljublja, da se bo trudil ter dopolnjeval nabor tiskalnikov s podporo Windows 8 in le to objavljala na svoji spletni strani. Preverite ustreznost vašega Brother tiskalnika s klikom na to povezavo.

Tiskalniki Epson z Windows 8

Epson je sporočil, da bodo Windows 8 že v osnovi podpirali nekatere izdelke ob sami izdaji operacijskega sistema. Epson pa pospešeno pripravlja paket gonilnikov, ki bodo pripravljeni do konca oktobra 2012.

Pripravili so posebno stran, kjer lahko preverite podporo Windows 8 za vaš tiskalnik. Kliknite na to povezavo in preverite, če je vaš tiskalnik že podprt.

Tiskalniki Samsung z Windows 8

Samsung pravi: vsak uporabnik lahko preveri delovanje njegovega tiskalnika tako, da preveri nabor gonilnikov na naši strani za svoj tiskalnik. V kolikor je med podprtimi tudi operacijski sistem Windows 8 potem bo tiskalnik deloval brez težav. Podporo za svoj tiskalnik preverite na tej povezavi.

Tiskalniki Xerox z Windows 8

Xerox je objavil PDF kjer posodablja seznam tiskalnikov, ki so združljivi z Windows 8. Tukaj lahko najdete PDF in pogledate, če je vaš tiskalnik na seznamu.

Tiskalniki Kyocera z Windows 8

Vsi tiskalniki Kyocera naj bi delovali v Windows 8. Vendar pa je pred namestitvijo potrebno poskrbeti za pravilno verzijo gonilnika za tiskalnik. V ta namen je Kyocera pripravila PDF dokument, ki si ga lahko ogledate s klikom na to povezavo.

Tiskalniki Ricoh z windows 8

Ricoh kakšnega posebnega seznama ni pripravil. So pa zapisali, da se lahko vsak uporabnik sam preveri ali je njegov tiskalnik podprt v Windows 8. To storite tako, da greste na spletno stran z gonilniki vašega tiskalnika in preverite ali je podprt operacijski sistem Windows 8. Z začetek pojdite na Ricoh podporno stran in izberite svoj tiskalnik.

Tiskalniki Konica Minolta z Windows 8

Konika Minolta je sporočila, da je kompatibilnost njihovih tiskalnikov z Windows 8 objavljena na njihovi strani preko te povezave kompatibilnih izdelkov. Prav tako objavljajo posodobljene gonilnike za njihove tiskalnike na tej strani: http://onyxweb.mykonicaminolta.com/OneStopProductSupport?appMode=Public

Tiskalniki Kodak z Windows 8

Kodak je napovedal, da bo operacijski sistem Windows 8 in Windows RT že imel privzete gonilnike na naslednjih tiskalnikih:

  • Kodak Hero 3,1, Kodak Hero 5,1, Kodak Hero 7,1, Kodak Hero 9,1, Kodak Hero 2.2, Kodak Hero 4,2
  • Kodak ESP C110, Kodak ESP C310, Kodak ESP C315, Kodak ESP 1.2, Kodak ESP 3,2
  • Kodak Hero 6,1 urad
  • Kodak ESP urad 2150, Kodak ESP urad 2170

Za ostale Kodak tiskalnike bodo gonilniki na voljo v začetku novembra 2012. Za to bodo poskrbele sprotne posodobitve na vašem računalniku, lahko pa gonilnik ročno najdete tukaj.

Tiskalniki OKI z Windows 8

Od 26. oktobra 2012 Oki objavlja informacije o Windows 8 in RT gonilnikih. Obiščite to stran, odprite seznam in poglejte ali je gonilnik za vaš tiskalnik že na voljo.

Tiskalniki Lexmark z Windows 8

Lexmark je pripravil spletno stran, kjer je objavil seznam kompatibilnih tiskalnikov z Windows 8. Kompatibilnost za vaš tiskalnik Lexmark preverite na tej povezavi.